Brug af invisalign

Sådan bruger du Invisalign

Invisalign er en populær, usynlig bøjle, som de senere år nærmest har tage danskerne med storm. Flere og flere voksne vælger nemlig nu, efter Invisalign er kommet på markedet, at få reguleret deres skæve tænder for at få et flottere smil. Det skyldes især, fordi det er en let og bekvemt behandlingsform, hvor man tilmed ikke kan se, at man har bøjlen på under behandlingen.

Selvom det er nemt og bekvemt, er der nogle små ændringer i hverdagen med Invislaign, som er vigtige at kende til.

Vil du blive klogere på, hvordan man bruger den populære bøjle? Så Læs med her.

En hverdag med Invisalign: Sådan fungerer det

Der er mange spørgsmål om, hvordan man bruger den usynlige bøjle, og hvordan man skal forholde sig til fx tandbørstning, mundhygiejne, drikkevarer, mad og søvn.

 1. Du bærer bøjlen 20-22 timer i døgnet. Det betyder, at du skal sove med bøjlen.
 2. I starten vil du opleve lidt læspen om ømhed
 3. Du kan tage den ud, fx når du skal spise og drikker sukkerholdigt væske. På den måde øger du din mundhygiejne, og du undgår at misfarve skinnerne.
 4. Efter et måltid skal du skylle både mund og bøjle i vand
 5. Du skal børste dine tænder uden bøjlen er i. Samtidig skal du børste selve bøjlen. Det anbefales, at man gør det to gange om dagen. Når du skal rengøre skinnerne, skal du bruge en tandbørste og tandpasta.
 6. Du skal skifte skinne én gang om ugen. Skinnerne er forskellige størrelser, og de varierer cirka 0,2 mm til 0,3 mm i størrelsen i forhold til den forrige skinne.

Sådan ser en almindelig dag ud

 1. Du vågner med din invisalign bøjle og har den på indtil du skal spise eller drikke (andet end vand) og/eller børste tænder.
 2. Når du har spist morgenmad skal du skylle munden og bøjlen i vand. Inden du skal ud ad døren på arbejde eller i skole, skal du huske at børste både tænder og bøjle.
 3. Når du er klar til at gå ud ad døren, anbefales det, at du beholder den på indtil du skal drikke eller spise igen fx formiddagssnack eller frokost. Efter mad skal du igen huske at skylle munden og bøjlen.
 4. Du bærer herefter bøjlen indtil næste måltid/drik og gentager ved at skylle munden og bøjlen.
 5. Inden sengetid børste du tænder og bøjle og går i seng med bøjlen på.

I starten kan det virke overvældende og kan påvirke hverdagen. Men det hele er til tilvænningssag, og efter kort tid med bøjlen er det blot din nye hverdag og du tænker knap over det.