Maskintransport - lej en kran

Hvordan skaffer man en kran?

Kraner bruges til at løfte, flytte og sænke tunge elementer og genstande. Kraner anvendes i forskellige situationer og inden for forskellige brancher, herunder bygge- og konstruktionsbranchen, inden for skibsindustrien, energisektoren og transport og logistik. Hvis man skal bruge en kran til et projekt eller lignende, er det mest normale, at man lejer en kran hos et firma, som er specialiseret i kran – og maksintransport. Man kan naturligvis også vælge at købe en, men det er en lang række fordele ved at leje en kran frem for at købe den. Dem kan du blandt andet blive klogere på her, ligesom du kan då tips og tricks til, hvilken kran du skal leje, og hvordan du vælger det rette kranfirma.

5 fordele ved at leje en kran

For den enkelte virksomhed er der en lang række fordele ved at leje en kran til det enkelte behov.

 1. Der er en stor fleksibilitet ved at leje. I kan bruge kranen i en begrænset periode og returnere den, når I er færdige.
 2. En kran er en omkostningstung investering. Hvis I kun lejlighedsvis skal bruge en kran, kan det være mere omkostningseffektivt at leje en kran.
 3. I slipper for vedligeholdelsen af kranen. Det er normalt kranfirmaet, der står for det.
 4. I har mulighed for at leje forskellige typer og størrelser af kraner. På den måde kan kranen bedre opfylde de enkelte behov, der er ved et konkret projekt.
 5. I får en pris, der er tilpasset jeres behov. I betaler ikke for mere end I har behov for.

Find ud af, hvilken kran I har brug for

Når du skal leje en kran, er det første skridt på vejen at finde ud af, hvilke behov I har. Der findes en lang række forskelige kraner, som passer til forskellige opgaver. Sørg derfor for at hav en klar beskrivelse af, hvad kranen skal anvendes til, og hvor længe projektet forventes at vare. Så er det nemlig nemmere for kranfirmaet at sikre, at I lejer den rette slags kran, og får det til den rette pris.

Sørg derfor for at kortlægge følgende:

 • Hvad er løftebehovet?
 • Tænkt over arbejdsområdet. Det handler blandt andet om adgangsforholdene, begrænsninger på plads, terrænet på arbejdsområdet og de potentielle eller eventuelle hindringer, der kan være.
 • Hav et budget klar, så kan I bedre vurdere, hvilken kran der er mest oplagt ud fra behov og pris
 • hav styr på eventuelle tilladelser

Vælg det rette kranfirma

Når I skal vælge et kranfirma, er der en række faktorer, som kan være relevante at gå efter. Det handler blandt andet om:

 • Erfaring
 • Kundereferencer
 • Muligheden for skræddersyede løsninger
 • Kundeservice