Proces fra korn til fødevarer

Korn og afgrøder: Forstå processen fra jord til bord

Korn og afgrøder er essentielt i vores fødevareproduktion. Vi bruger blandt andet korn og afgrøder til at producere foder til dyr og lave produkter som mel, brød, øl og gryn. Mange tænker nok ikke over, hvad der ligger forud for brødet på tallerkenen, melet i skuffen eller havregrynene i skålen. Men det er faktisk vigtigt at forstå, hvor maden kommer, og hvilken proces der ligger forud for det, vi spiser.

Korn og afgrøder i Danmark

I Danmark bliver der dyrket en vred bifte af korn og afgrøder, som er en grundlæggende del af landbrugets drift. Blandt dem kan fx nævnes:

  • Maltbyg, som bruges til øl og maltprodukter.
  • Havre, som blandt andet anvendes til morgenmadsprodukter og bagværk.
  • Rug, som anvendes i rugbrød.
  • Forskellige sorter af hvede, som anvendes til brød og bagværk.

Fra jord til bord – ved hjælp en de bedste maskiner

Korn og afgrøder gennemgår en længere proces fra de bliver dyrket i jorden af landmændene, til de havner på supermarkedernes hylder og senere dit middagsbord.

Først høstes kornet og afgrøderne, og herefter følger en proces, der består af håndtering, tørring og beluftning af kornet og afgrøderne. I denne proces anvendes en række vigtige maskiner, som sørger for en effektiv proces. Det er vigtigt, at der anvendes effektive landbrugsløsninger til håndteringen.

Når kornet af høstet starter håndteringen. Først aflaster traktoren kornet i en maskine under jorden. Herfra pumpes kornet til en kædeelevator, som sørger for at kornet transporteres igennem et system, der pre-renser kornet. Herefter kommer kornet over i en stor silo, hvor kornet bliver tørret. Det foregår ved hjælp af en blæser. Herefter bliver de ført op i systemet ved hjælp af en fejesnegl, hvorefter kornene ledes ud igennem et rør, hvorfra kornet kan lastes direkte på en lastbil. Når kornet lastes på lastbilen, kører den til en fabrik, der står for at bearbejde kornet og afgrøderne, så det bliver til det ønskede produkt.

Det er vigtigt, at processen foregår ved hjælp af effektive løsninger og maskiner af den bedste kvalitet. Derfor er det en god idé at investere i et Grain Pump Loop system.