øjenlaseroperation

En øjenlaseroperation kan give dig øget livskvalitet

Hvad har øjenlaseroperation med sundhed og livskvalitet at gøre? Læs videre og bliv klogere….

Dårligt eller nedsat syn har konsekvenser for din sundhed

I jagten på sundhed overser mange mennesker, hvor vigtigt synet egentlig er for både den fysiske og mentale sundhed. Et dårligt eller nedsat syn kan bl.a. gøre det svært at leve en aktiv livsstil, da synet er vigtigt for både balancen og evnen til at navigere rundt om objekter.

Det vil sige, at mennesker, der døjer med synsproblemer, kan føle sig utrygge ved at løbe en tur eller ikke stoler på, at deres syn er godt nok til fx at betjene maskiner og udstyr i et fitnesscenter. Det kan føre til en mere stillesiddende livsførelse, hvilket som bekendt ikke er godt for helbredet. De danske sundhedsmyndigheder anbefaler nemlig alle voksne at motionere mindst 30 minutter om dagen.

Når det kommer til den mentale sundhed, så kan nedsat synsevne også have store konsekvenser. Mennesker med dårligt syn har nemlig ofte lavere livskvalitet end mennesker med normalt syn.

Det daglige besvær med ikke at kunne se ordentligt og være begrænset i sine fysiske udfoldelser er simpelthen mentalt drænende. Nogle synsproblemer såsom langsynethed eller nærsynethed giver endvidere bivirkninger i form af rindende, irriterede øjne og hovedpine. Og det tærer ligeledes på humøret og dermed den mentale sundhed.

En øjenlaseroperation kan være vejen til et bedre helbred og øget livskvalitet

Der er således gode argumenter for at huske synet, når man forsøger at optimere sin egen sundhed. Døjer man med en synslidelse (hvad end det drejer sig om langsynethed, nærsynethed, bygningsfejl eller mere alvorlige tilstande såsom øjenforkalkning eller grøn stær), så kan den smarteste løsning være at få en øjenlaseroperation hos en øjenkirurg.

Hvad er en øjenlaseroperation, og hvordan foregår den?

En øjenlaseroperation er et hurtigt indgreb, hvor en øjenkirurg med moderne laserteknologi korrigerer synsfejlen. Før operationen skal man til en forundersøgelse, der ofte er gratis. Selve øjenlaseroperationen tager kun omkring 30 sekunder, og udføres mens patienten er vågen. Før øjenlaseroperationen bedøver øjenkirurgen patientens øje, således at patienten ingen smerter føler under indgrebet.

I dagene efter øjenlaseroperationen kan nogle patienter dog opleve lette smerter. Disse kan heldigvis nemt behandles med almindelig smertestillende medicin. For størstedelen af patienter gælder det, at man kan være tilbage på arbejdet allerede dagen efter øjenlaseroperationen, da synet normaliseres allerede inden for 24 timer.

En øjenlaseroperation er derfor en god og relativt hurtig løsning på en synslidelse, der ubehandlet ellers kunne forårsage både dårligt fysisk og mentalt helbred resten af livet. Mange patienter, der har fået udført en øjenlaseroperation, beretter efterfølgende om, hvor stor og positiv en forskel operationen har gjort for deres livskvalitet og helbred.