Restylane

Er fillers med Restylane farligt for din sundhed?

Inden for kosmetisk behandling er såkaldte fillers med Restylane blevet mere og mere populære. Restylane benyttes bl.a. til udglatning af rynker og furer i ansigtet samt til facial contouring, hvor man former ansigtets træk, så de fremstår mere harmoniske. Det kan fx dreje sig om at skabe fyldigere læber, mere markerede kindben eller rette et knæk på næseryggen ud. Men hvad består Restylane egentlig af? Og er det helt ufarligt at få sprøjtet det ind i sit ansigt? Læs videre og bliv klogere.

Hvad er fillers med Restylane?

Restylane-fillers består lidt simpelt forklaret af stabiliseret hyaluronsyre i form af en gelé, der kan sprøjtes ind under huden i de ønskede områder i ansigtet.

Det opfattes af mange som et alternativ til Botox, der er en nervegift, som lammer musklerne og derfor er effektivt til at udglatte selv meget dybe rynker.

Man kan få Restylane på en lang række skønhedsklinikker og privathospitaler i Danmark. Behandlingen udføres af specialsygeplejersker, der har forstand på injektioner.

Restylane kræver ikke forberedelse og kaldes derfor også for en ‘frokostpause-behandling’. Det tager nemlig så kort tid at få injektionerne, at man nærmest kan nå det i sin frokostpause.

Selvom Restylane godt kan gøre lidt ondt, når virkningen af lokalbedøvelsen rinder ud, så er det ikke nødvendigt med en sygemelding, og ifølge udbydere såsom AK Nygart, kan man tage makeup på allerede fire timer efter en behandling.

Er Restylane-behandling farligt?

Botox har i mange år været udskældt som farligt, og da Restylane opfattes som et alternativ til Botox, så er det naturligt at spørge ind til sundhedsrisici ved behandlingen.

Spørger man producenter og udbydere, så er Restylane helt ufarligt. De understreger dog vigtigheden af, at man får foretaget sine injektioner hos en godkendt og erfaren behandler.

Selve syren, som Restylane består af, stabiliseret hyaluronsyre, forekommer naturligt i menneskeligt væv. Den optages derfor hurtigt i ansigtsvævet efter injektion og giver fri passage for bl.a. ilt og hormoner.

Dér hvor der kan opstå en sundhedsfare er under selve injektionen. I sjældne tilfælde kan det nemlig ske at injektionsnålen presser bakterier med ind under huden, og det kan give infektion.

En anden sundhedsfare er risikoen for, at Restylane blokerer for et blodkar. Det kan nemlig medføre nekrose i vævet, hvis behandleren ikke er hurtig nok til at stoppe blokeringen vha. hyaluronisase.