Stress test

Test dig selv med en stress test – er du også ramt af stress?

Er du en af de mange danskere, der er ramt af stress? Stress kan siges at være vores tids folkesygdom. Den er opstået som et resultat af vores moderne samfund, hvor der hele tiden skal være fart på. Især i skolerne og på arbejdet er der øgede krav til, hvad vi skal gøre, og hvad vi skal nå. Når vi samtidig forsøger at være de bedste inden for familie, hobby og træning, er det klart, at det kan lægge øges pres på både sind og krop. Det er helt naturligt, at man oplever perioder med stress, men bliver det mere en permanent tilstand end en periode, kan det få langvarige sundhedsmæssige konsekvenser. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på de forskellige tegn og symptomer, der kan være på stress. Er man i tvivl om, hvorvidt man selv er ramt, kan en stress test være løsningen.

Stress kan være svært at få øje på

Det, der især er farligt ved stress, er, at det kan være utroligt svært at få øje på. Da det er en psykisk sygdom, er det langt sværere at diagnosticere og behandle, end det er tilfældet med fx en brækket arm. Samtidig er det utroligt vigtigt, at man får opdaget stress i tide og gjort noget ved det. Lader man det stå, kan det nemlig blive værre og i sidste ende blive dødeligt. Er det kroppen, der bliver nødt til at sige stop, er man allerede for langt ude. Derfor er det utroligt vigtigt, at man holder øje med sit eget mentale helbred og sørger for at gøre noget ved det, hvis man har en mistanke om stress.

Disse symptomer skal du være opmærksom på

Der er både fysiske og psykiske tegn, som kan pege i retning af, at man har stress eller er på vej til at udvikle det. Fysisk vil stress ofte vise som en træthed i kroppen, hovedpine, en knude i maven og problemer med at sove. Psykisk vil man føle, at man ikke har så meget overskud, at man har mange bekymringer og hurtigt glemmer ting. Dog er det vigtigt at understrege, at det kan være meget individuelt fra person til person, hvordan stress viser sig. Derfor kan det godt betale sig at søge professionel hjælp, så snart man tænker på, om man mon er ramt af stress.

Test dig selv med en stress test

Ovenstående symptomer kan også være tegn på mange andre mindre alvorlige ting end stress. Derfor er det ofte ikke noget, som man tillægger nogen større betydning. En stress test kan være en god ting at tage, da den får en til at tænke over tingene. Måske har man ikke tænkt over, at det er længe siden, man har sovet godt, men når man tager en stress test, og det spørgsmål kommer, vil det måske gå op for en. På den måde kan en stress test være med til at give en svar på, om man har stress eller måske tendens til det. Da det som sagt er vigtigt, at man opdager stress i rette tid, og derfor kan det være fordelagtigt for mange at tage en stress test en gang i mellem.

Få svar – og søg hjælp

En stress test giver dig svar på, om du er lidt, medium eller meget stresset. Den vil også give dig råd til, hvad der er bedst at gøre i din situation. Hvis man kun er lidt stresset, kan det være nok at tage mere tid til sig selv og huske på at tage små pauser i hverdagen. Er man meget stresset, vil det mange gange kræve lidt mere intensiv hjælp. Den kan man få ved at tage kontakt til professionelle stress psykologer, der har erfaring på området. De kan give dig de rette redskaber og værktøjer til at komme stressen til livs på den mest effektive måde, så du igen kan blive fri for stress og få overskud i din hverdag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *