Smerter? Ring til en tandlæge døgnvagt

1Det er ikke mange mennesker som ikke kender følelsen af at have tand pine og tit har tænkt på hvorfor man ikke bare kan tage på skadestuen med dette. Men det kan man desværre ikke, og derfor er det godt at der nu er kommet en tandlæge døgnvagt. Dette kaldes også for en vagttandlæge.
Der kan være rigtig mange årsager til at man har behov for at tage til en tandlæge døgnvagt, men en af grundene kan være at man har et hul i en tand.

Hul i tanden – gør ondt

Dette er nemlig den mest hyppige årsag til at man har tandpine. Det er dog ikke så tit ved overfladiske huller at der opstår tandsmerte, men mere når bakterierne fundet sig vej ned til tandbenet. Tandbenet har masser af små nerveender, som bliver berørt med små stød konstant. Hvis dette sker, så kan der være behov for at ringe til en tandlæge døgn, også kaldet en vagttandlæge. Mange tror at der er en stor sammenhæng imellem et huls størrelse og graden af mulig tandpine. Dette er ikke korrekt, som en tandlæge døgnvagt også vil kunne fortælle. Det hele handler om de små nerveender, der giver de konstante signaler op til hjernen om at de er i fare, da de er blottede, og herefter giver den så hjernen signal om at udløse en smerte. En vagttandlæge, vil men helt sikkert kunne bruge til lige præcist dette problem. Et hul i tanden kan give rigtig meget smerte, så derfor bør man uden tvivl kontakte en tandlæge døgnvagt, hvis man føler smerte i forbindelse med et hul i tanden. En vagttandlæge er egentligt bare et andet ord for dette, så vær ikke i tvivl. Det er det samme.
Tandpine kan også komme ud af at man har tandrodsbetændelse, hvilket betyder at bakterierne de når hele vejen ind til tandens nerve. Når bakterierne når ind til nerven så dør nerven, og her oplever en tandlæge døgnvagt at der kommer mange mennesker med disse problemer. Dør nerven så kommer der en usandsynligt stor smerte, hvilket kan være nervepirrende.
En vagttandlæge oplever også tit at der kommer patienter med tandkødsbetændelse. Dette er knap så godt og kommer af at der er efterladt bakterier på tænderne i længere tid. Disse smerter er dog ikke i nærheden af at være så store som ved et hul i tanden.

Parodontose – gør ondt

Et andet punkt der kan give utrolig stor smerte, er ved parodontose. Her kan man helt sikkert også have behov for en tandlæge døgnvagt, da det kan gøre meget ondt. Dog heller ikke lige så ondt som hvis man hul i tanden. En vagttandlæge oplever også at der kommer patienter med dette problem.
Et andet problem der kan give tandsmerter er hvis man har en tandbyld. En tandbyld opstår ved tandrodsbetændelse, parodontose eller tandkødsbetændelse. Dette er en simpel ansamling af bakterier og betændelse. Grunden til at det gør ondt, er på grund af det øgede tryk der er inde i bylden. Dette problem er oftest set af en tandlæge døgnvagt og en vagttandlæge. Problemet ses ofte ved visdomstænder, da disse giver store problemer hos danskerne.
Det sidste mest gængse problem der skaber tandsmerter er tandfrembrud. Dette sker jo som bekendt hos børn, og kan give dem en masse en masse smerter. Hvis man føler at man har behov for en akut tandlæge på døgnvagt, eller som nogen vil kalde det, en vagttandlæge så er det blot at gå ind på tchp.dk. Her kan man finde telefonnummeret til deres døgnvagt, der kan give en god service og en kvalificeret behandling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *