Chlorella

Ondt i maven? Prøv kosttilskud som Chlorella og Symbioflor

ChlorellaGår du og har ondt i maven? Føler du dig oppustet, nærmest lige meget hvad du har indtaget? Undgår du for stramtsiddende toppe, da du ikke kan overskue at folk tror du er gravid? Det kunne godt lyde som om, at du har problemer med fordøjelsen.

Det skønnes, at der i Danmark er minimum 2 millioner, der har problemer med fordøjelsen. Årsagerne hertil kan være mange, men de mest hyppige årsager er usund kost, antibiotika, fødevareintolerancer samt stress. Hvis ikke fordøjelsessystemet fungerer tilstrækkeligt, kan irritation og ubehag komme til at præge din hverdag. For nogle kan disse lidelser komme til at være direkte invaliderende.

Mennesket ikke gearet til fødevareindustrien

Menneskets fordøjelsessystem er ikke gearet til fødevareindustriens stigende produktion af mad med højt kolesterol- og tilsætningsstofindhold, da vi fra naturens side nedbryder føden langsomt, for at udvinde alle de næringsstoffer der er i de grøntsager, korn osv., vi indtager.

Derudover sælger medicinalindustrien store mængder af kolesterolsænkende medicin  til afhjælpning af disse fordøjelsesproblemer, hvilket på sigt heller ikke er godt for din tarmflora. Det, kroppen i virkeligheden allermest skriger efter hvis du lider af fordøjelsesproblemer, er naturlige kosttilskud.

Naturen gemmer på mange vidundermidler, og mange af dem i samme konsistens som dem vi naturligt indtog for hundreder af år siden. Ved at bruge naturlige kosttilskud i stedet for medicinske præparater, imødekommer du din krops behov på en balanceret måde, uden brug af kemiske tilsætningsstoffer.

Kosttilskud mod fordøjelsesproblemer: Chlorella og Symbioflor

Chlorella og Symbioflor er begge naturlige kosttilskud, som er gode at tage, hvis du har problemer med maven og ønsker at vedligeholde den naturlige tarmflora.

Chlorella som kosttilskud

Kosttilskuddet Chlorella kommer fra en encellet alge fra ferskvand, også kaldet en mikroalge. Chlorella har et meget højt indhold af gavnlige næringsstoffer. For eksempel har Chlorella en særligt afgiftende egenskab, en positiv virkning på forstoppelse, immunstimulerende egenskaber samt en forebyggende effekt på mavesår. Med andre ord en Chlorella lidt af et vidunderkosttilskud, når det kommer til maveonde. Derudover kan Chlorella anvendes mod dårlig ånde og kropslugt og det har en cellebeskyttende effekt og positive egenskaber for hjertekarsystemet .

Mange omtaler kosttilskuddet Chlorella som et ”super food” pga. det høje indhold af letoptagelige næringsstoffer, som for eksempel: vitaminer og mineraler, omega-3 fedtsyrer, et højt indhold af protein, klorofyl, fibre, antioxidanter og bioflavonoider. Chlorella fungerer som et optimalt kosttilskud, på grund af dets synergi af naturlige, ikke-syntetiske næringsstoffer.

Symbioflor som kosttilskudsymbioflor

Hvor kosttilskuddet Chlorella består af mikroalger, så har Symbioflor et højt indhold af levedygtige mælkesyrebakterier, der er opløst i Inulin, hvilket fungerer som næring for de kroppens gavnlige bakterier. Kosttilskuddet Symbioflor er lidt af et vidundermiddel, når det kommer til at opretholde en sund tarmflora samt for at styrke immunforsvaret generelt. Forskere anslår, at ca. 70 % af kroppens immunforsvar sidder i
tarmen, og ved at anvende Symbioflor som kosttilskud, vil du hjælpe din tarmflora godt på vej.

Du kan både tage Symbioflor som daglig “vedligeholdelse” af mave og tarm, men Symbioflor er også fremragende, hvis du skal holde ferie på udsatte steder, hvor hygiejne eller fremmede bakterier kan bringe balancen i uorden.

Hvorfor er det vigtigt at opretholde god tarmflora?

Tarmsystem er et vigtigt element i din krops sundhed. Som forskerne anslår, så sidder ca. 70 % af dit immunforsvar i dine tarme, hvilket altså gælder hele fordøjelseskanalen. Fordøjelseskanalen – det vil sige fra mundhule til endetarm – er koloniseret af mikroorganismer, og der lever i gennemsnit godt hundredetusind milliarder bakterier fordelt på over 400 forskellige bakteriearter. De gavnlige, probiotiske, og de sygdoms-fremkaldende, patogene, bakterier lever i en skrøbelig balance i tarmen, hvor de konkurrerer om at fylde på tarmvæggen og i at formere sig. Kosttilskud som Chlorella og Symbioflor er begge probiotika, hvilket vil sige, at du, ved at indtage dem, hjælper de gavnlige bakterier i dine tarme med at opretholde en sund balance. WHO har for nyligt udtalt følgende om probiotika:

”Det er levende mikroorganismer der, når de tilføres i tilstrækkelige mængder, bevirker en gavnlig helbredseffekt på modtageren”,

De definerer derudover et præparat med probiotika som:

”Et præparat som indeholder leve­dygtige, veldefinerede mikroorganismer i tilstrækkelige mængder, som ændrer tarmfloraen i gunstig retning, og dermed bevirker en gavnlig helbredseffekt på modtageren”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *