Tandpine

Får vi stadigvæk tandpine i nutidens Danmark?

Nu til dags bruger vi mennesker betydeligt mere tid og kræfter på at holde vores tænder sunde og pæne, end hvad vi gjorde før i tiden. Nu er det helt normalt at bruge tid, både morgen og aften, på at børste vores tænder med tandpasta og bruge tandtråd.

Herudover går langt de fleste også til tandlægen hele livet for at forbygge tandproblemer. Og vi har dog også langt sundere tændere nu end før i tiden. Den forbyggende tandpleje fra både tandlægen og os selv, gør at alderens nedbrydning udsættes og at vi beholder vores tænder i længere tid.

På trods af at vores tænder og mundhygiejne er blevet langt bedre, undgår vi desværre stadigvæk ikke tandpine helt. Selvom man passer fint på sine tænder, kan der nemlig stadigvæk opstår slemme tandpiner, og det er der mange årsager til.

Hvad er årsagen til tandpine?

Den hyppigste årsag til tandpine er huller i tænderne. Et hul i tanden er til at starte med et angreb på tandens emalje, hvilket sjældent giver symptomer. Men finder bakterierne vej til tandbenet, hvor alle nerveenderne sidder, er det straks en anden sag. Andre årsager kan f.eks. være tandrods- eller tandkødsbetændelse, der skaber slemme smerter grundet betændelse.

Tandfrembrud kan også skabe tandpine, noget som alle småbørnsforældre og voksne med besværlige visdomstænder kan nikke genkendende til.

Sidst men ikke mindst kan tandpine også opstå, ved årsager der sidder et helt andet sted. Som regel ansigtsmuskulaturen eller bihulerne.

Gå til tandlægen hvis du har smerter

Når du først begynder at mærke tandpinen, er det en god idé hurtigt at få bestilt en tid hos tandlægen. Opstår tandpinen i løbet af weekenden eller på en helligdag, findes der tandlægevagter, der har åbent. Forsvinder tandpinen inden du når til tandlægen, er det stadigvæk en god idé at går det tjekket.

Bor du i Københavns området, kan du altid kontakte Tandlægecenter Højbro Plads, også i weekender og på helligdag. Kontakt dem her, hvis du har tandpine.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *