Det er vigtigt at have fokus på ernæring på opholdssteder

Hvorfor skulle sundhed være vigtigt at have i fokus på opholdssteder i forhold til andre instanser? Det gælder selvfølgelig for de fleste steder, at sundhed altid er hensigtsmæssigt. Men set i konteksten af døgninstitutioner, er det måske endnu vigtigere. Grunden til det er, at socialt udsatte generelt har en dårligere sundhed end andre ikke-udsatte. Tager vi udgangspunkt i Holmegaardshuset, et opholdssted i Fensmark, er sundhed et nøgleord i madlavningen. Der bor både børn, unge og familier på Holmegaardshuset, og det er vigtigt for alle grupper, at de præsenteres for nogle gode madvaner. Hvis du vil følge med i dagligdagen og få indblik i madlavningen, kan du følge Holmegaardshuset her.

Børnene, der tager ophold, har måske altid boet i et hjem, hvor hjemmelavet mad ikke var normalt. De har måske endda levet i et hjem, hvor de blev forsømte på madfronten og derfor ofte har gået sulten rundt. Hvis fast food og færdigretter er standarden, så har man aldrig lært, hvad et sundt og ernærende måltid består af – og ikke desto mindre, hvordan det laves. Tager man ikke hånd om den problematik, er der risiko for, at børnene fortsætter med de dårlige vaner og bliver overvægtige. Det kan i det lange løb medføre livsstilssygdomme. Undersøgelser viser, at udsatte børn overordnet set har større tendens til overvægt. Så der er grobund for, at der tages hånd om problemet. Derfor er det essentielt, at den sunde madlavning er et væsentligt punkt på dagsordenen hos opholdssteder. Forældrene skal lære, hvordan man køber sund mad ind (og inden for et fornuftigt budget), og hvordan råvarerne sættes sammen, så man opnår et smagfuldt måltid.

Læs mere om Holmegaardshuset her.

Børn er slet ikke så kræsne, som de måske tror

Mange udsatte børn lever måske i troen om, at de slet ikke kan lide grøntsager og andre gode råvarer. Men det er ofte fordi, at de ikke har fået det serveret på en appetitlig og lækker måde. Når først de så smager grøntsagerne, hvor de er inkorporereret lækkert i maden, ændrer de pludselig mening.

Vil du være en del af Holmegaardshuset? Følg opholdsstedet jobsside her.

På Holmegaardshuset oplever man, at madlavningen er et højdepunkt for mange. Både for børn, unge og forældre er det et tidspunkt på dagen, hvor det sociale samvær er i fokus, hvor man lærer noget nyt, og hvor man udvider sin madhorisont med anderledes smagssammensætninger, end man tidligere har oplevet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *